Assemblea Antipatriarcal

Aquesta Assemblea Antipatriarcal neix de la necessitat urgent d’autoorganitzar-nos contra les agressions d’un sistema sustentat en els pilars del patriarcat. És aquesta una resposta popular que sorgeix de les bases de la nostra societat, amb el convenciment que els canvis no han de vindre des de dalt, des de les seves institucions, ans al contrari, la revolta creix allà on més es pateixen les desigualtats i injustícies.

L’actual conjuntura, una crisi estructural del sistema capitalista, fa més evidents les conseqüències que tenen aquest tipus de recessions sobre un col·lectiu desfavorit econòmicament i socialment: les dones.

Ens trobem que homes i dones ens veiem abocades a adoptar uns rols marcats a foc per l’educació que rebem, i a decantar-nos per un gènere o altre en funció del sexe que tenim. Gèneres que tenim plenament interioritzats i que han estat fortament socialitzats.

La igualtat que ens pretenen vendre és una fal·làcia; veiem cada dia com es multiplica la violència contra les dones en les seves diverses manifestacions (violència de gènere, violència contra el cos (llei avortament, imposicions prototips de bellesa), violència en l’àmbit laboral, feminització de la pobresa) i com els tentacles del masclisme més subtil continuen actuant en les nostres relacions interpersonals i sexuals.

En aquest context, on la ideologia patriarcal es fa tangible a partir de molt diverses pràctiques polítiques, culturals, educatives, econòmiques i socials, és on es trobem, i ara més que mai hem de lluitar contra el procés d’involució en els nostres drets com a dones i treballadores.

Per tant:

1. Ens declarem obertament anticapitalistes, perquè entenem que és indestriable la lluita contra el patriarcat i la lluita contra el sistema que en l’actualitat el sustenta. Trobem que ambdós es retroalimenten i es complementen, garantint la doble opressió que pateix aquest col·lectiu: com a dones i com a treballadores.

2. Ens declarem totalment oposades a formar part d’una societat que distingueix a les persones pel gènere al qual suposadament pertanyen. Com a homes i dones ens veiem abocades a complir amb uns rols i actituds creats i condicionats per la ideologia patriarcal. I no acceptem aquest sistema binari, heterosexista i excloent, que estigmatitza gays, lesbianes, transexuals i intersex.

3. Com a dones mallorquines ens declarem clarament defensores de la llengua i cultura catalanes. Perquè hem nascut, crescut o simplement perquè vivim en aquesta terra i veiem com, dia rere dia, al igual que passa al País Valencià i al Principat, des dels poders fàctics pretenen desmantetllar identitats, alienar-nos i convertir-nos en una massa sense vincles amb els nostres orígens i el nostre passat.

4. És aquest un moviment basat en la unitat popular, de caire totalment horitzontal. Som una assemblea de persones (homes i dones) que lluitem per aconseguir una societat igualitària, justa i lliure d’opressions.

Correo: aantipatriarcal@gmail.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s