Justa Revolta

Hoy hemos querido irnos hasta Sabadell para traer al colectivo de la semana. Esta vez, tenemos el gusto de presentar a Justa Revolta, las cuales se definen en su web de la siguiente manera: «som un col·lectiu feminista de Sabadell que es va constituir al novembre del 2003 i que lluita per acabar amb les desigualtats socials derivades del patriarcat. L’escenari de la nostra lluita ha estat i és principalment a Sabadell, tot i que també ens coordinem a nivell de Vallès i Països Catalans.

Lluitem perquè avui en dia vivim immerses en l’ordre econòmic capitalista, el qual general desigualtats socials entre les persones, depenent de la posició en la que s’ocupa a la societat. Aquestes desigualtats es traslladen a les relacions interpersonals mitjançant el sistema patriarcal, que (servint-se d’institucions socials com ara l’a família, l’escola o els mitjans de comunicació) estableixen gèneres jerarquitzats, que divideixen les persones en dues categories (la masculina i la femenina) des d’abans que naixem. Aquest sistema de gèneres dóna supremacia, i per tant, domini, al gènere masculí per sobre del femení, provocant aixi una situació de submissió i dependència de les dones vers als homes.

Des de Justa Revolta, duem a terme accions de denúncia, campanyes, xerrades i tallers formatius amb la intenció de  trencar amb aquests rols  que ens estereotipen i ens sotmeten, i que ens impedeixen alliberar-nos tan a nivell individual com social, per poder arribar a crear algun dia una societat més justa i amb menys desigualtat.

Si estàs animat o animada a participar amb nosaltres escriu-nos a justarevolta@gmail.com»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s